SárkánySakk


A SárkánySakk társasjáték gyakorlatilag egyszerre jelent meg a CrazyCups összeállítással. Ismét egészen más a koncepció, mint eddig, különösen, mert ebben a dobozban csak egy játék kapot helyet, ami viszont olyan sokoldalú játszhatósággal bír, hogy mindenki figyelmét nagyon sokáig lekötheti. Inkább logikai, stratégiai gondolkodásra épít a játék, és kevésbé a szerencsére, vagy a látottak észbentartására, ahogyan az eddigiek.

Nagy szerepet kap a térlátás, mivel a játéktáblát kockák alkotják, amiknek forgatása, és útvonalak előre tervezése jelenti a játék lényegét. A játékosok az egész játéktáblát át próbálják látni, a jobbak még egymás mozgását is előre elképzelik, hogy minél cselesebben tudják megszerezni a legtöbb mezőt, a legtöbb pontot.

Mindezek mellett maga a játékszabály meglepően rövid, és könnyen megérthető, ezért játszhatnak kicsik is jókat a játékkal, nem csak a nagyobbak, vagy felnőttek.

A grafika alapötlete tőlem származik, amihez Kitka Dorottya csodaszép sárkányokat rajzolt, a grafikát pedig Nagy Béla Lajos készítette. Külön köszönet illeti Bagi Tibor és Vörös Ákos barátomat a játék tesztelésében nyújtott segítségükért!

A SárkánySakk társasjáték nyereményjátékában is vidám fényképek születtek. A játék Facebook oldalára lehetett az elkészült képeket feltölteni, és Majmok vára társasjátékot nyerni.