Crazy Cups


Az első játékom megjelenését követő évben több társasjáték előkészítése is elkezdődött, így alakult, hogy egyszerre két játék is megjelent, a Crazy Cups és a SárkánySakk társasjátékok. Mindkettőnél sokat változott az eddigi koncepció. A Crazy Cups is játékösszeállítás igazából, mert három különböző társasjátékot is tartalmaz, és ezúttal már mindhárom saját ötletem megvalósítása. A játékokat az köti össze, hogy mindegyikben fejben kell tartani bizonyos dolgokat, és a megfelelő válaszokat adni, amikor a játékostárs kérdez.

A klasszikus memória játékokhoz képest sokkal szórakoztatóbb, változatosabb játékmeneteket élhetünk át, és a játék végső kimenetele is hirtelen megváltozhat. Annyit elárulhatok, hogy egyben elnyerhető a másik játékos korong-gyűjteménye, ami aztán a győzelmet elhozhatja. A többi játékomhoz hasonlóan így itt is lehet ugyan a szerencsére hagyatkozni, de nem érdemes, pontosabban sokkal inkább eredményre vezet, ha a játékos gondolkozik, figyel, játékosan, de aktívan tölti az idejét.

Az egyik játék nehezített változatban is játszható - ami már a felnőtteknek is igazi kihívás.

Egy kis műhelytitok a játékok fejlesztéséről. Többen kérdezték tőlem levélben, hogy mi kell ahhoz, hogy egy társasjáték bemutatható legyen egy gyártócégnek. Nos eltekintve a grafikától, és más termékjellemzőktől, csak magára a játékmenetre koncentrálva, amivel leginkább én is foglalkozom, egy olyan prototípust kell elkészíteni, ami egyértelműen, tökéletesen játszható, ugyanakkor minél egyszerűbb a kidolgozása, hogy a grafikusnak szabad területet adjon. A Crazy Cups társasjáték két játéktáblája, amiből az egyiken két játék játszható, prototípusnak így nézett ki.

A grafikus pedig a rajzoló munkájából indul ki, ami valahogy így kezdődik.