Majmok vára


Az első társasjátékom sok ötletem után, ami megjelent, és kapható a játékboltokban. 2010. októberében készült el a termék, hosszas előkészítés után, ahogy az első termékeknél lenni szokott. A gyártó-, és forgalmazó Dohány Kft. már több társasjátékot megjelentetett, de ez volt az első alkalom, hogy partner-szerző saját ötletére támaszkodva született a termék, és nem a cég saját, vagy ismert, átdolgozott játékszabálya alapján. Ez is belejátszott abba, hogy a doboz nemcsak egy új játékot, hanem két klasszikus játékot is tartalmaz, amik minden kisgyermek életében helyet kapnak, az egyik a malom játék, a másik pedig a ki nevet a végén. Mindkettő játékszabályt átírtam annak szellemében, hogy majmocskák szerepelnek a játékban, így kapcsolódnak a játékok egymáshoz.

A Majmok vára társasjáték egyedi játékélménye abból adódik, hogy míg alapvetően dobókockával dobás és lépkedés történik, de a játékban több útvonalból lehet választani minden lépésben, és az útvonal végállomását jelentő mező színe megszabja, hogy melyik mezőkön álló játékostársak kerülhetnek veszélybe. Így a saját lépés egyúttal a többiek ellenében is történhet, és nem csupán szerencsével, hanem okos döntésekkel kell a játékot játszani.

A termék összeállításakor nem akartuk azt sugallni, hogy a játék akkor okoz jó élményt, ha sokan játszák, ezért a csomagolás szerint legfeljebb négyen játszhatják. Valójában akár öten, hatan, esetleg többen is játszhatnak, csak a bábuk megfelelő helyettesítőjét kell megtalálni, mindenkinek három, vagy több darabot, és akkor nagyon jó társasági szórakozás kerekedhet belőle. A magam részéről, felnőttként nagy társaságban szoktam ezt a játékot játszani.

A társasjátékkal fényképezős versenyt is rendeztünk iskolákban, ahol így a sok játékkal töltött napközis óra közben nagyon vidám képek is születtek. A játék alsó korhatára 5 év, persze ez is csak ajánlás. Akadt a baráti körben négy éves is, aki ezen a játékon kezdett megtanulni pöckölni (aki játszotta már, pontosan érti).